Gå til hovedindhold

Latin

Salsa, samba og cha-cha-cha
Er du klar til at krydre din træning med latin-inspirerede rytmer? På vores Latin-hold vil du møde stilarter som salsa, samba, cha-cha-cha, merengue, bachata, dancehall og mange flere. Vores dedikerede instruktører guider dig gennem serier, der styrker koordination, balance og stabilitet. Lad musikken føre dig, mens du deler smil og glæde med andre danseglade medlemmer.

Hvad er Latin?
Latin er en samlebetegnelse, der dækker over flere typer latinamerikanske danse. Det gælder blandt andet stilarter som salsa, samba og cha-cha-cha, der har det tilfælles, at de både udtrykker følelser og energi. Siden 1930'erne har europæerne taget disse dansetrin til sig og været fascineret af deres passionerede udtryk. Herunder kan du læse mere om et udpluk af stilarterne.
  • Salsa: En livlig latinamerikansk dans, der har rødder i Cuba, Columbia og Puerto Rico. Salsa indebærer komplekst fodarbejde og hurtige hoftesving og danses ofte som en pardans.
  • Samba: Samba har sin oprindelse i Brasilien og er især forbundet med karneval i Rio de Janeiro. Samba er karakteriseret ved hurtige fodtrin og levende bevægelser.
  • Cha-cha-cha: Cha-cha-cha stammer fra Cuba og er en legende og livlig dans med markante trin og rytmer. Dansen kræver præcision og energi.
  • Rumba: Rumba er en sensuel cubansk dans med et langsommere tempo end cha-cha-cha. Du danser typisk i to- eller firedelt takt med forskudte betoninger.
  • Jive: Jive er en pardans, der opstod i 1940'ernes USA. Den betegnes ofte som en swingdans og er kendt for sine drejninger og livlige karakter.

Masser af bevægelser til rytmisk musik
På vores Latin-hold er dans og bevægelse i centrum, og kroppen skal følge musikken. Vores engagerede instruktører bygger timen op i serier, så alle kan følge med og sørger for at skabe en stemning, så du som deltager ikke kan undgå at få et smil på læben. Latin er en effektiv time, hvor du også vil blive udfordret på din koordination, balance og stabilitet.

Styrke

0%

Kondition

40%

Smidighed

0%

Koreografi

60%

Formålet med Latin

Latin består af danse i små serier og god stemning. Selvom du er ny, kan du sagtens følge med - det vigtigste er at du husker smilet.

Bedre kondition og øget forbrænding
Energi, glæde og sjov
Mentalt velvære

Godt at vide

Hvad er niveauet?

Latin er for alle - så er du nybegynder, kan du sagtens være med.

Hvad skal jeg gøre inden?

Tilmeld dig holdet i appen - gerne i god tid. På dagen skal du tjekke ind på holdet senest 15 min. før, det starter. Vis dit deltagerbevis, som ligger i appen, til instruktøren, når holdet går i gang.

Skal jeg have noget med?

Tag tøj på, som du føler dig godt tilpas i, samt medbring en drikkedunk. Så sørger vi for resten.

Hvor lang tid tager det?

Du kan glæde dig til 55 minutter, med højt humør og god energi.

Anmeldelser

(6777)

4,7

Prøv et Latin hold

Instruktøren gennemgår trinene grundigt, inden musikken går i gang, og bygger på i et tempo, hvor alle kan følge med. Når musikken holder op, er der tid til strækøvelser, hvor kroppen falder til ro.