Gå til hovedindhold

Inspiration

TRÆNING FOR BEGYNDERE

Har du holdt pause fra din træning? Eller er det første gang, du skal i træningscentret? Uanset om du er helt ny eller skal til at starte op igen, kan du få en god introduktion til fitness hos PureGym. På denne side finder du inspiration og tips til træning for begyndere, så du kan blive klædt godt på til din træningsstart. 

 

Hvor skal du starte? 

Der er mange fordele ved at træne. Ud over en stærkere og sundere krop kan regelmæssig træning også forebygge stress, øge din selvtillid og bidrage til, at du sover bedre om natten. Men hvis du er nybegynder eller har været ude af rutinen i længere tid, kan det være svært at finde ud af, hvor du skal starte, og hvordan du holder det ved lige. Derfor har vi samlet inspiration og tips til, hvordan du bedst kommer i gang med træningen. 

 

Find en træningsform, du kan lide

Det kan være rigtig svært at finde motivationen frem, hvis ikke du kan lide den måde, du træner på. Derfor er det første skridt at starte en træningsrutine eller finde en træningsform, som du godt kan lide. Er du for eksempel til styrketræning? Eller foretrækker du løb eller cykling? Hos PureGym har du også mulighed for at prøve kræfter med forskellige holdtimer som Yoga, Stram Op, Boksning og Step Standard.  

 

Sæt realistiske mål

Når du har fundet den rette træningsform, er det en god idé at sætte realistiske mål for din træning. Et mål kan hjælpe dig med at holde dig motiveret og fokuseret, men det er vigtigt at være realistisk, så du ikke bliver skuffet eller frustreret over manglende resultater. 

 

Husk at lytte til din krop

Start stille og roligt op med let træning, og husk at lytte til din krop undervejs. Kroppen skal nemlig lige vænne sig til at komme i gang igen. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du starter ud med dét, der passer ind i din hverdag. Om det er én, to eller tre gange, er ikke altafgørende – det vigtigste er, at du holder din træning, når du er kommet i gang. Efterhånden som din krop vænner sig til træningen, kan du altid skrue op for antallet af gange. 

 

Hold fast i vanen

Vaner handler om gentagelser, så jo flere gange du kommer afsted til din træning, desto tættere kommer du på, at det bliver en vane. Identificér eventuelt de ting, der motiverer dig og hjælper dig nærmere dine mål. Det kunne for eksempel være en træningsmakker, at sætte løbeskoene frem dagen inden eller at have sportstasken med på arbejde eller i skole.  

 

Leder du efter specifikke øvelser til begyndere? 

Hos PureGym går vi meget op i, at alle skal have en god træningsoplevelse. Vi forstår godt, at det kan være overvældende og måske grænseoverskridende at skulle møde op i et træningscenter, når man er helt ny.

 

Det kan være en hjælp, hvis du allerede har planlagt et træningsprogram hjemmefra, så hent eventuelt inspiration i gode træningsøvelser til begyndere på vores hjemmeside. Du kan også forberede dig endnu bedre på din opstart med vores fem tips til træningsstart og vores råd til din første gang i træningscenteret