Gå til hovedindhold

Inspiration

5 tips til træningsstart

Uanset om du blot har holdt en pause, eller om træning er et helt nyt bekendtskab for dig -  så kan det være svært at komme i gang. 

Det kræver tit lidt tilløb at komme i gang med træningen, hvis den er gledet ud af hverdagsrutinen. Vores træningsekspert, Lars Erik Kristensen, kommer her med en guide og 5 tips til, hvordan du bedst kommer i gang med træningen:
 

1) Vær ambitiøs, men husk at lytte til din krop 

Hellere 30 minutters træning end 0 minutters træning. Ambitioner er altid godt at sætte, men vær realistisk, så du undgår at blive skuffet. Start stille og roligt op med let træning og vær opmærksom på at mærke efter, hvordan din krop reagerer. Når kroppen har vænnet sig til at sidde stille på en kontorstol dagen lang og ikke få pulsen op skal den lige vænne sig til at komme i gang igen. Start derfor i det små. Nøglen til gode træningsresultater ligger i vedholdenhed og gode vaner - ikke i overambitiøs træning.

2) Træn sammen – det motiverer

Det er de færreste, der bryder sig om at bryde en aftale. Find derfor en anden person, du kan træne sammen med. Det kan fx være din partner, nabo eller kollega. Når man har en fast aftale med en anden person, er sandsynligheden for at man bryder den mindre. 

3) Mind dig selv om, hvor rar følelsen i kroppen er efter træning

Selvom du har holdt nogle måneders pause, så har du med sikkerhed ikke glemt, hvordan kroppen føles efter endt træning. Lidt stive muskler og varme i de røde kinder, ja - men hvor ofte har man ikke sagt til sig selv: ”Wauw, hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det”. Find dén følelse og motivation frem igen.

4) Hold fast i de gode vaner

Alle mennesker har både gode og dårlige vaner, som enten arbejder for eller imod deres mål. Forsøg at identificere de ting, der lykkes for dig, og som hjælper dig nærmere dine mål, og forsøg så at gentage dem, gerne indtil de bliver til en vane. Selvom det er meget individuelt, hvad der fungerer, kan du prøve fx inden du går i seng at sætte løbeskoene frem til næste morgen, eller hav sportstasken med træningstøjet med på arbejde eller i skole, og pak en sund eftermiddagssnack.

5) Find en god døgnrytme

Det kan være lidt for let at blive lokket til at snuppe et ekstra afsnit af yndlingsserien inden sengetid. Men prøv at finde en døgnrytme, hvor du kan nå at få en god nattesøvn. Det er afgørende for, at du har overskud til at få trænet.