Gå til hovedindhold

Inspiration

Sådan får du trænet i en travl hverdag

Har du svært ved at få klemt et helt træningspas ind i en travl hverdag? Nogle gange kan det godt føles, som om der bare ikke er nok timer i døgnet til også at få tid til at træne. Specielt i vinterhalvåret, hvor det bliver så tidligt mørkt. Vi ved godt, at den anbefalede mængde motion er 150 minutter om ugen ifølge Sundhedsstyrelsen. Men nogle gange er den hårdeste del af det projekt at finde tiden til at få det gjort.

Men tag det roligt – eller, rettere, lad endelig være med det! Vi har samlet en liste af træningsmetoder, du nemt kan få plads til. Så kan du minimere, hvor meget tid det tager af din dag – og maksimere din produktivitet og din træning.

Gør pendlerturen til træning 

Hvis du bor tæt nok på dit arbejde eller dit studie til, at du ikke er afhængig af bil eller offentlig transport for at komme derhen, er din daglige pendlertur en genial mulighed for at få klemt et godt træningspas ind, uden det koster tid i din dagsplan. Cykling er alle tiders træning. Her får du både tonet muskelgrupperne i dine ben fx dine lår- og lægmuskler, og så er det også god konditionstræning. Hvis du ikke er meget for at cykle, kan du løbe eller gå derhen. Begge dele er en glimrende måde at få rørt hele kroppen. Hvis du bruger offentlig transport for at nå frem, kan du stige af et par stop før for at få et par ekstra skridt i banken.

Snup et træningspas før arbejde 

Man skal stå tidligt op, hvis man vil nå det hele. Uanset om du melder dig til et af vores hold, knokler i træningscentret eller træner derhjemme, kan du sagtens få et godt træningspas ind, uden det koster tid resten af dagen. Du skal bare sætte vækkeuret til at ringe tidligere. Hvis du bruger udstyret i træningscentret eller investerer i lidt udstyr til hjemmebrug, kan du hurtigt og effektivt få trænet muskelgrupperne over hele kroppen.

Prøv med disse øvelser:

  • Squat 
  • T-raise 
  • Push up 
  • Russian twist 

Nogle få gentagelser af øvelser som disse vil tage godt fat i dine mavemuskler, baldemuskler og arme- og benmusklerne og gøre dig stærkere. Og så går de hurtigt, så det er nemt at få plads til i dit morgenprogram. 

Træn i frokostpausen

Der findes også mange øvelser, du kan lave, uden du skal bruge en masse udstyr. Prøv om du kan få plads til et sæt eller to af de her, når du har frokostpause:

  • Squats 
  • Lunges 
  • Crunches 
  • Mavebøjninger 
  • Leg raises 
  • Burpees 

Det gode ved disse øvelser er, at du kan lave dem når som helst og hvor som helst. Du behøver ikke bruge flere timer af din dag på det, og du skal ikke bruge noget udstyr. Få mest muligt ud af dine pauser og klem et par crunches ind. Du kan også prøve vores 7-minutters træningsprogram uden vægte.

Bonus: Når du rører dig i frokostpausen, får du pulsen i vejret. Det vil få dig til at føle dig friskere og mere produktiv om eftermiddagen.

Nøglen til at få klemt et helt træningspas ind i en travl dag er at vælge de rigtige øvelser til den rigtige tid på dagen. At forvandle pendlerturen til konditionstræning, at stå tidligere op for at få trænet med vægte og trænet musklerne inden arbejde, og at bruge frokostpausen på nogle nemme og ukomplicerede træningsøvelser er alt sammen glimrende eksempler på, hvordan du kan få mere ud af dagen. Og husk, at lidt træning er bedre end ingen træning. Hvis du kan lægge nogle af øvelserne her ind i på forskellige dage i løbet af ugen, får du lidt variation, mens du får trænet flere forskellige muskelgrupper på hele kroppen, uden det tager alt for lang tid.

Hvis du ikke har tid til at forberede et træningspas, kan du altid prøve en af vores mange gratis træningsprogrammer her.

Book et hold 

Du kan også booke et af vores træningshold. Mange af vores hold varer mindre end en halv time, så du kan nå ind og ud af træningscentret og få et godt træningspas på mindre end 1 time.

God træning