Gå til hovedindhold

7-minutters træning derhjemme (1)

7 øvelser du kan lave helt uden udstyr

Med denne kombination af øvelser får du pulsen op og kommer hele kroppen rundt. 

Tip: Vil du udfordres mere kan du lave 2-3 runder (dvs. 14/21 minutter) eller kombinere træningen med en cykel- eller løbetur.

Sådan gør du:

Du udfører hver øvelse i 50 sekunder, efterfulgt af 10 sekunders pause og fortsætter sådan til du har været alle 7 øvelser igennem.

01. Jumping jack
02. Atomic sit-up
03. Air squat
04. Push-up on knees
05. Back extension
06. Walk-out
07. Burpee

7-minutters træning derhjemme (1)

01. Jumping Jack

Stil dig med hænderne ned langs siden. Start øvelsen med et hop og land i bredstående og med armene strakt over hovedet. Udfør øvelsen i et friskt tempo, så din puls stiger.

02. Atomic Sit-up

Start øvelsen liggende på ryggen og med strakte arme og ben uden at de rører jorden. Sæt dig derefter op samtidig med at du trækker benene indtil kroppen og dine hænder rører ved dine fødder.

03. Air Squat

Placér fødderne i ca. skuldrebreddes afstand og vinkel dem let ud af. Start øvelsen ved at bøje i knæene og skyd hoften let bagud. Fokuser på at knæene bevæger sig i samme retning som tåspidserne. Fokusér på at holde vægten fordelt ligeligt på hele foden og hold gerne ryggen ret gennem hele bevægelsen.

04. Push-up on knees

Start øvelsen med at placere hænder i ca. skuldrebreddes afstand, sæt knæene i måtten og hold kroppen stiv som et bræt, mens brystet føres ned mod jorden. Er øvelsen for hård kan du alternativt lave den op af en væg eller en bænk. Her placerer du også hænder i ca. skuldrebreddes afstand, bøj i albuerne og før brystet ind mod væggen mens kroppen holdes ret. Hældningen på din krop afgør sværhedsgraden.

Headline and description Block - 05. Back extension

05. Back extension

Læg dig på maven og placér hænderne ud for dit hoved, med håndfladerne nedad. Løft så meget af brystet fri fra jorden som du kan.

06. Walk-out

Stil dig med hoftebreddes afstand mellem fødderne og begynd øvelsen ved at bøje forover og placere fingerspidserne foran dine fødder. Begynd at gå fremad med hænderne. Stop når hænderne er lodret under skuldrene og bevæg dig herefter tilbage til udgangsposition og slut af med at strække armene over hovedet.

07. Burpee

Start stående, bøj i benene og sæt hænder i gulvet. Bevæg nu fødder tilbage indtil du ligger helt fladt på jorden. Bevæg derefter fødderne frem så de er placeret bag hænderne igen. Hop op med hænderne strakt over hovedet.

Stream nemt alt indhold

Du finder du også Holdtræning og Træningsprogrammer på vores YouTube kanal.

Her kan du også nemt streame fra din Chromecast eller Apple TV over til din tv-skærm, så er det næsten som at være der selv.

Online trænings-programmer

Vi udvikler løbende træningsprogrammer, som har til formål at hjælpe dig til en altid effektiv og struktureret træning, hvad end den foregår i centret, i haven eller på stuegulvet.

Som medlem af PureGym har du fri adgang til +50 træningsprogrammer i appen.

Vi har gjort et udpluk af dem tilgængelige for alle: