Gå til hovedindhold

Inspiration

Vegetardeller med rødbede quinoasalat

Sprøde vegetardeller med rødbede-quinoasalat er et mættende og farverigt vegetarisk måltid. Dellerne er lavet af grøntsager, æg og brød og får en på den måde en skøn stegeskorpe på panden. Den friske salat med quinoa, rucola, rodfrugter og salattern giver både bid og smag. En nærende og grøn ret, der gør sig godt til både hverdag og til gæsterne på terrassen.

Tilberedning

Vegetardeller

Skær brødet i tern og læg det i blød i mælk.

Rens grønsagerne.

Riv selleri, gulerødder, porre og løg i en foodprocessor, og hæld det i en skål.

Hak persillen.

Tilsæt halvdelen af persillen – gem resten til quinoasalaten – det udblødte brød, æg og æggehvide, og krydr med salt og peber.

Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem sprøde i olien på en slip-pande i ca. 5 minutter på hver side.

Rødbede quinoasalat

Kog quinoa som angivet på emballagen, og afdryp den.

Skræl knoldselleri, rødbeder og gulerødder, og riv rodfrugterne på den grove side af et rivejern.

Skyl og slyng rucolaen.

Vend quinoa med rodfrugter, rucola, persille og salattern.

Smag til med salt og peber.

Rens porren, og skær den i ringe.

Damp porren i 1 minut, og afdryp den.

Drys porreringe over quinoasalaten, og servér den til vegetardellerne.

Ingredienser

4 Personer

Vegetardeller

100 fuldkornssandwichbrød uden skorpe

1 dl minimælk

75 g renset knoldselleri

2 gulerødder

1 lille porre

½ løg

1 bundt persille

2 æg

1 æggehvide

½ tsk. salt og peber

2 spsk. olie til stegning

Rødbede quinoasalat

200 g quinoa

250 g knoldselleri

250 g rødbeder

2 gulerødder

100 g rucola

50 g salattern 40+

½ tsk. salt og peber

1 lille porre

Info: Frugt og grønt* Ca. 275 g * pr. person, medmindre andet er angivet

Info: Energifordeling* 2000 KJ (460 kcal) Kulhydrat 68 g Fedt 14 g Heraf mættet fedt 4 g * pr. person, medmindre andet er angivet