Inspiration
Vegetardeller med rødbede quinoasalat
Sprøde vegetardeller med rødbede-quinoasalat er et mættende og farverigt vegetarisk måltid. Dellerne er lavet af grøntsager, æg og brød og får en på den måde en skøn stegeskorpe på panden. Den friske salat med quinoa, rucola, rodfrugter og salattern giver både bid og smag. En nærende og grøn ret, der gør sig godt til både hverdag og til gæsterne på terrassen.
Tilberedning
Vegetardeller
Skær brødet i tern og læg det i blød i mælk.
Rens grønsagerne.
Riv selleri, gulerødder, porre og løg i en foodprocessor, og hæld det i en skål.
Hak persillen.
Tilsæt halvdelen af persillen – gem resten til quinoasalaten – det udblødte brød, æg og æggehvide, og krydr med salt og peber.
Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem sprøde i olien på en slip-pande i ca. 5 minutter på hver side.
Rødbede quinoasalat
Kog quinoa som angivet på emballagen, og afdryp den.
Skræl knoldselleri, rødbeder og gulerødder, og riv rodfrugterne på den grove side af et rivejern.
Skyl og slyng rucolaen.
Vend quinoa med rodfrugter, rucola, persille og salattern.
Smag til med salt og peber.
Rens porren, og skær den i ringe.
Damp porren i 1 minut, og afdryp den.
Drys porreringe over quinoasalaten, og servér den til vegetardellerne.
Ingredienser
4 Personer
Vegetardeller
100 fuldkornssandwichbrød uden skorpe
1 dl minimælk
75 g renset knoldselleri
2 gulerødder
1 lille porre
½ løg
1 bundt persille
2 æg
1 æggehvide
½ tsk. salt og peber
2 spsk. olie til stegning
Rødbede quinoasalat
200 g quinoa
250 g knoldselleri
250 g rødbeder
2 gulerødder
100 g rucola
50 g salattern 40+
½ tsk. salt og peber
1 lille porre
Info: Frugt og grønt* Ca. 275 g * pr. person, medmindre andet er angivet
Info: Energifordeling* 2000 KJ (460 kcal) Kulhydrat 68 g Fedt 14 g Heraf mættet fedt 4 g * pr. person, medmindre andet er angivet