Gå til hovedindhold

Inspiration

Opskrift på Chana Masala og hjemmelavet naanbrød

Den krydrede chana masala er fuld af smag, og rettens duftende urter og krydderier kombineret med det luftige hvidløgs- og koriandernaan giver en lækker smagsoplevelse.

Chana er det indiske ord for kikærter, og opskriften kombinerer de næringsrige bælgfrugter med løg, tomater og forskellige krydderier for at skabe et måltid, der både er ideelt til en sund familiemiddag og til meal prep.

Chana masala med hjemmelavet naanbrød indeholder kun 367 kalorier og 17g protein per portion, så det er et velafbalanceret måltid, der hjælper dig med at holde dig mæt længere takket være rettens 14g fibre!

Den vegetarvenlige ret tager kun 10 minutter at forberede og 25 minutter at tilberede – og så har du kun brug for én gryde til masalaen, hvilket gør opvasken hurtig og nem!

 

Nok til: 4 personer

Forberedelsestid: 10 min.

Tilberedningstid: 25 min.

 

Ingredienser:

Til chana masala skal du bruge:

  • 2 løg skåret i kvarte
  • 2 hvidløgsfed
  • 1 stykke frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger, skrællet
  • 2 grønne chilier skåret i skiver
  • Spray med fedtfattig olie
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 400g hakkede tomater på dåse
  • 600g dåsekikærter, drænet
  • 400ml grøntsagsbouillon
  • 100g spinat
  • Saften af 1 citron
  • ½ bundt frisk koriander

 

Til naanbrødet skal du bruge:

  • 110g selv-hævende mel
  • 115g 0% fedt græsk yoghurt
  • ¼ tsk salt
  • 2 hvidløgsfed, knust
  • ½ spsk. let usaltet smør
  • Frisk koriander, hakket

 

Fremgangsmåde:

1. Start med at blende løg, hvidløg, ingefær og chili til en pasta.

2. Varm en dyb pande op og giv den et godt pust fedtfattig oliespray.

3. Sautér løgblandingen i 6-8 minutter indtil den begynder at dufte.

4. Drys krydderierne over og rør godt, før du steger blandingen af i 2 minutter. Giv det hele et stænk vand om nødvendigt.

5. Hæld de hakkede tomater over og lad dem simre forsigtigt med i 2 minutter.

6. Tilføj derefter kikærter og grøntsagsbouillon og lad det simre i yderligere 10 minutter, imens du rører regelmæssigt i retten. Bliv ved indtil kikærterne er gennemkogte og saucen begynder at tykne.

7. Imens chana masalaen simrer, kan du begynde at lave dit naanbrød.

8. Bland mel, yoghurt og salt i en skål og saml det med dine hænder.

9. Del dejen op i 4 kugler og brug dine hænder eller en kagerulle til at flade hver kugle ud på en overflade drysset med mel, indtil de har form som et naanbrød.

10. Varm en slip-let pande op på høj varme, og læg naanbrødet på. Giv brødet 2-3 minutter på hver side. Gentag indtil alle naanbrød er tilberedt.

11. Smelt smørret og bland det knuste hvidløg i.

12. Pensl hvidløgssmørret over hvert tilberedt naanbrød og drys med frisk koriander.

13. Rør spinaten og citronsaften i chana masalaen og varm det hele igennem et minuts tid.

14. Top masalaen med friskrevet koriander, en klat yoghurt (valgfrit) og server med hvidløgs- og koriandernaan.