Gå til hovedindhold

Inspiration

One-pan laks i cremet kikærte- og tomatsauce

Leder du efter en hverdagsret, der føles lidt luksuriøs, og som er fuld af gode sager?

Så er vores one-pan laks i en cremet kikærte- og tomatsauce klar til at blive din nye favorit. Her får du stegt laks med smæk på de middelhavsinspirerede smage, mættende kikærter og en blød tomat-yoghurtsauce – og så kan det hele tilberedes i én enkelt pande! 

Minimal forberedelse og nem opvask gør retten oplagt til travle hverdagsaftener, uden at du behøver at gå på kompromis med smagen. Friske krydderurter, citron og lidt parmesan fuldender denne nærende og mættende ret. Haps!

Portionsstørrelse

2 personer

 

Ingredienser

2 stykker laks

1 skalotteløg

2 fed hvidløg

200 g cherrytomater 

8 soltørrede tomater

1 ristet, flået rød peber (fra glas), hakket 

½ tsk røget paprika 

1 hønsebouillonterning 

1 dåse kikærter, drænede 

2 spsk. græsk yoghurt 

Skal af 1 citron 

2 tsk friskpresset citronsaft 

15 g parmesan, fintrevet 

2 håndfulde babyspinat

 

Valgfrit

10 friske basilikumblade 

Salt og peber, efter smag 

Frisk persille, til servering

 

Fremgangsmåde 

Krydr laksebøfferne med salt og peber. 

Varm en god mængde olie i en stor pande, og steg laksebøfferne på alle sider, til de er flotte og gyldne. Tag dem op og læg dem til side. 

I samme pande svitses skalotteløg og hvidløg med et nip salt – tilsæt evt. lidt mere olie. Tilsæt cherrytomater, soltørrede tomater, hakket rød peberfrugt og røget paprika. 

Sautér i et par minutter, derefter smuldres bouillonterningen i, og der tilsættes 200 ml kogende vand. Lad det simre. 

Kom de drænede kikærter i og lad dem småkoge i ca. 5 minutter.

Skru ned for varmen. Rør græsk yoghurt, citronskal, citronsaft, parmesan og lidt sort peber i. Rør til saucen er glat. Vend spinat og lidt iturevet basilikum i. 

Læg laksen tilbage i panden, og lad den varme igennem i saucen, til den er gennemstegt. 

Servér den cremede kikærte- og tomatblanding i skåle, læg laksen øverst og pynt med frisk persille og evt. lidt ekstra parmesan.

 

Tip: Det kan gemmes i køleskabet i op til 3 dage – perfekt til meal prep.