Inspiration
Mandelkage med havregryn
Elsker du bagerens mandelcroissanter, men har brug for et sundere alternativ? Vores bagte mandelkage med havregryn er det perfekte sunde hack til at få den samme søde, mandelsmag, men med hele 19g protein per portion.
Vores mandelkage med havregryn kombinerer cremet mandelsmørfyld og sprøde mandelflager på toppen med en bund af bagte havregryn. Det gør opskriften til en sund fornøjelse og et fremragende bud på en snack efter træning.
Og så er den også perfekt til meal-prep.
Nok til: 4 personer
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Ingredienser:
• 1 æg
• 40 g mandelsmør
• 2 tsk ahornsirup
• 1 mellemstor banan, moset
• 200 g havregryn
• 1 tsk bagepulver
• 60 g vaniljeproteinpulver
• 280 ml usødet mandelmælk
• 120 g skyr
• 25 g mandelflager
• ½ tsk flormelis
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180° C.
2. Forbered mandelfyldet ved at piske æg, mandelsmør og ahornsirup sammen. Stil det til side.
3. I en stor skål blandes moset banan, havregryn, bagepulver og vaniljeproteinpulver godt sammen.
4. Tilsæt skyr og mandelmælk, og rør det hele godt sammen.
5. Fordel to tredjedele af havreblandingen i et smurt ovnfast fad og fordel mandelfyldet ovenpå.
6. Dæk med resten af havreblandingen og drys med mandelflager.
7. Bag det hele i ovnen i 20-25 minutter.
8. Når den er færdigbagt, skal den køle lidt af, før du drysser flormelis over gennem en sigte.
Tip: Lav 3-4 portioner og lad dem køle helt af, før de sættes på køl. Genopvarm dem i mikroovnen i 30 sekunder, så smager de helt friskbagt. Mandelkage med havregryn kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage.