Gå til hovedindhold

Inspiration

Kylling satay slaw salat

Savner du inspiration til sommersalater? Så prøv vores proteinrige kylling satay slaw salat. Den er frisk og sprød med en lækker sød og krydret dressing.

Med 360 kalorier og 41g protein per portion er denne proteinrige ret supervelegnet som en let frokost eller som tilbehør til middagen for enhver, der forsøger at øge sit daglige proteinindtag.

Kylling satay slaw salaten er fyldt med grøntsager, så den er også en god kilde til fiber i din kost. Vi kombinerer sprød kål med rød peber, løg, gulerødder og edamamebønner, og topper salaten med en cremet peanut- og ingefær-sataydressing.

 

Nok til: 2 personer

Forberedelsestid: 15 min

 

Ingredienser

Til din slaw skal du bruge:

  • ¼ lille hvidkål, skåret i strimler
  • ¼ lille rødkål, skåret i strimler
  • 1 stor gulerod, skåret i julienne: tændstiktynde strimler
  • ½ rød peber, skåret i tynde skiver
  • ½ rødløg, skåret i tynde skiver
  • 4 spsk edamamebønner
  • 200g kogt og strimlet kyllingebryst
  • 2 spsk frisk koriander, hakket
  • 1 tsk sorte og hvide sesamfrø

 

Til din sataydressing skal du bruge:

  • 1 spsk peanutbutter, smooth – ikke crunchy
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk røde chiliflager eller Sriracha (valgfrit)

 

Fremgangsmåde:

  1. Put alle ingredienserne til dressingen i en skål og rør dem sammen. Smag til og lad dressingen køle af i køleskabet, indtil den skal serveres.
  2. Put de udskårne grøntsager og kyllingekød i en stor skål og bland dem godt sammen.
  3. Hæld sataydressingen over og vend forsigtigt salaten, så den samler sig.
  4. Pynt med sorte og hvide sesamfrø og nyd dit måltid.

 

Tip:

Denne opskrift er fantastisk til måltidsforberedelse eller meal prepping, og du kan pakke eventuelle rester ned og opbevare dem i køleskabet i op til 3 dage. For at holde slawen så frisk som muligt anbefaler vi at opbevare dressingen separat fra slawen, indtil den skal spises.