Gå til hovedindhold

Inspiration

Fem fordele ved Stairmasteren

Her i artiklen fokuserer vi på en fantastisk fitnessmaskine, som du måske ikke har prøvet – men som du virkelig burde prøve. Maskinen toner underkroppen, styrker din core, og aktiverer kroppens største muskler, så de forbrænder en masse kalorier. Stairmasteren findes i stor del af vores centre, så kig dig omkring i cardio-området eller spørg efter den i receptionen, næste gang du kommer for at træne.

Fem fordele ved Stairmasteren

Du kan tænke på stairmasteren som en meget lille rulletrappe med kørende trin og et gelænder, så du kan holde balancen. Når trappetrinene begynder at bevæge sig, skal du bare gå på stedet, som om du var på vej op ad en uendelig trappe. Så hvorfor egentlig ikke bare gå op ad en rigtig trappe? Fordi på en stairmaster behøver du ikke vende om på toppen og gå ned igen! 

Hvad er fordelene ved brug af Stairmasteren?

Stairmasteren giver god konditionstræning uden at være hård ved dine led, men samtidig styrker den stort set alle musklerne i ben og bagdel, fordi du bærer din egen vægt hele tiden. Du kan skifte hastighed på maskinen, så du kan træne, som du bedst kan lide det, uanset om det er lavintens, stabil konditionstræning eller højintens intervaltræning, du foretrækker. Stairmasteren er en maskine, der er velegnet til alle uanset fitnessniveau og -evner, og den er god til at få pulsen op og forbedre din kredsløbsudholdenhed og kondition.

Hvad gør man på den?

Går op ad trapper! Men du kan faktisk lave overraskende mange forskellige øvelser, når du bruger stairmasteren.

Her er tre øvelser til Stairmasteren, du kan starte med

Squats: Stå med fødderne i skulderbredde og start maskinen på langsom hastighed. Gå ned i squat og spring så op på det næste trin. Husk at bøje i knæene, når du lander. Hold balancen ved at holde hænderne let på gelænderet imens.

En ad gangen, to ad gangen: Når du tager et trin ad gangen, træner du dine lårmuskler. Når du tager to trin ad gangen, træner du dine læg- og baldemuskler. Så du får virkelig trænet benene grundigt, hvis du gør begge dele! Prøv fem sæt, hvor du skifter mellem at tage et trin og to trin i to minutter ad gangen. Du kan skrue op for sværhedsgraden ved at øge hastigheden mellem hvert sæt.

Krydstrin: Hvis du gerne vil tone og stramme bagdelen op, kan vi varmt anbefale, at du prøver 10 minutters krydstrin på stairmasteren. Du starter helt enkelt ved at træde et trin op, men hvor du krydser og sætter din højre fod ned der, hvor din venstrefod normalt ville træde ned. På næste trin sætter du venstrefoden ned til højre, og så videre. For at holde balancen (og for en sikkerhedsskyld) skal du holde hænderne på gelænderet hele tiden.

Når du har helt styr på stairmasteren og får lyst til at prøve nogle mere avancerede øvelser, kan du prøve at gå op ad trappe, mens du bærer nogle lette håndvægte. Uanset hvordan du vælger at tage stairmasteren, skal du bare huske altid at se lige ud, holde ryggen ret og kun bruge gelænderet til at holde balancen, aldrig til at tage vægten af benene.

Har du lyst til at prøve?

Du skal ikke holde dig tilbage, bare fordi du aldrig har brugt en stairmasteren før. Det er derfor, vi er her. Bare bed en af vores medarbejdere om at vise dig, hvordan du bruger den sikkert og mest effektivt, næste gang du er i træningscentret. Så er du snart i gang med at høste alle fordelene.

Hvem ville have troet, at du kunne nå dine mål så hurtigt uden at komme nogen steder?

Du kan få flere træningsforslag ved at lave et træningsprogram i appen.