Gå til hovedindhold

Inspiration

5 biceps-øvelser du skal prøve

Biceps er en af kroppens mindre muskler, men det er en meget populær muskelgruppe at arbejde på for en del af vores medlemmer.

Hvis du mangler noget inspiration til at træne dine arme, så synes vi, du skal prøve disse øvelser til biceps.

Bicep curls 

Du kommer ikke uden om bicep curls, når du vil træne dine biceps.

Bicep curls gør dit greb stærkere, og et godt greb er også vigtigt for andre øvelser som pull-ups og andre øvelser med træk.

Hvorfor vi godt kan lige bicep curl: Det er en enkel og effektiv øvelse, som stort set alle kan udføre.

Husk at koncentrere dig om at spænde din biceps, når du curler, så du ikke kun fokuserer på at flytte vægten.

I denne video kan du se, hvordan du laver et helt rigtigt bicep curl.

Hammer curl

Hammer curl fokuserer på brachialis musklen, der ligger på ydersiden af din overarm ved siden af din biceps. Hvis du gerne vil have større overarme, skal du også arbejde med dine brachialis muskler.

Hammer curls minder meget om bicep curls, men du skal holde håndvægtene sådan, at dine håndflader vender ind mod hinanden gennem hele bevægelsen.

Seated dumbbell curls

Med seated dumbbell curls får du isoleret dine biceps. Når du sidder ned, får du stabiliseret kroppen, så du kan koncentrere dig fuldstændig om dine gentagelser.

Med siddende curls kan du også arbejde på dine arme, selvom du har en skade eller andre problemer med dine ben, der forhindrer dig i at stå op. 

Preacher curls

Preacher curls er gode, hvis du gerne vil forbedre din teknik, da du ikke kan svinge armene så meget, som du gør, når du laver dine bicep curls siddende eller stående.

Preacher curls bruger det, der hedder negativ bevægelse. En negativ bevægelse er, når en muskel bliver sænket eller strakt. Den slags bevægelser er afgørende for muskelforøgelse og større styrke.

Zottman curl

Zottman curls er opkaldt efter George Zottman, der optrådte som stærk mand. Med Zottman curls kan du arbejde med større belastning, end du ville kunne med et almindeligt reverse curl.

Øvelsen indeholder et langsomt og usædvanligt moment, og det er en rigtig god øvelse at tage med i din træningsplan, hvis du vil arbejde på at få større biceps og underarme på samme tid.