Gå til hovedindhold

Inspiration

5 gode øvelser til at øge din kalorieforbrænding

Hvis dit mål er at øge din kalorieforbrænding, så prøv disse øvelser, der er designet til at få pulsen op, og derved forbrænde flere kalorier. Her tager vores personlige træner, Nicolai, dig igennem de 5 øvelser. 

1. Thruster - 10-12 gentagelser

Thruster er en blanding af squat og overhead press. Når du sætter disse øvelser sammen, der hver for sig allerede involverer flere led, får du aktiveret flere store muskelgrupper som dine lårmuskler, dine skuldre og dine baldemuskler.

Denne øvelse får gang i hele kroppen, og det eneste udstyr, du skal bruge, er en vægtstang. Start med at holde vægtstangen op til dine skuldre og stå med en skulderbredde mellem fødderne. Gå så langt ned i en squat som du kan, uden at det bliver ubehageligt, mens du presser hælene ned i gulvet. Når du er nået helt ned, strækker du helt ud igen som i en almindelig squat, men hvor du fortsætter bevægelsen ved at strække skuldrene og løfte vægtstangen op over dit hoved.

2. Mountain Climbers - 10-12 gentagelser

Mountain climbers er en rigtig god øvelse, som du kan lave overalt. Mountain climbers aktiverer hele kroppen og sætter godt gang i kalorieforbrændingen. Primært arbejder din coremuskulatur. Husk, at jo mere energi du lægger i øvelsen, jo flere kalorier forbrænder du.

Du starter ved at støtte på hænder og fødder, så du holder resten af kroppen fri af gulvet og en lige linje ned gennem skuldre, hofter og ankler. Fra denne udgangsposition begynder du nu på skift at trække knæene op til brystet og tilbage igen i et højt tempo, mens du spænder op i din core.

3. Burpees - 10-12 gentagelser

Burpees er en hård øvelse, der aktiverer mange forskellige muskelgrupper. Derfor er burpees også en effektiv måde at forbrænde en hel masse kalorier. Burpees sætter også krav til din kondition, og du vil opleve, at du hurtigt vil få pulsen op.

Fra stående position går du ned i squat og sætter hænderne i gulvet lige foran dine fødder. Hop bagud med benene, så du ender i planken. Hop tilbage igen, så du har benene samlet under brystet, og hop så opad alt hvad du kan som afslutning.

4. Kettlebell Swings - 10-12 gentagelser

Denne øvelse giver dig mulighed for at få pulsen op, samtidig med at du styrker din balder, baglår og ryg-muskulatur.

Find en kettlebell frem. Stå med lidt mere end skulderbredde mellem fødderne. Hold godt fast i din kettlebell med begge hænder. Bøj ned i hofterne, mens du holder hovedet løftet og brystet skudt frem. Sørg for at fjedre i knæene, når du svinger din kettlebell ned mellem benene. Mens du stadig holder armene strakt, bruger du nu hoften og baldemusklerne til at svinge din kettlebell op igen til skulderhøjde.

5. Bent over Row to Romanian Deadlift - 10-12 gentagelser

I denne øvelse får du aktiveret mange store muskler på bagsiden, herunder ryg, baglår, balder og biceps.

Tag en vægtstang og stå oprejst med let bøjede knæ og hold vægtstangen afslappet foran kroppen. Begynd øvelsen ved at føre hoften langsomt bagud, mens du bøjer forover i overkroppen. Når overkroppen er omkring vandret, stopper du. Vægtstangen er nu i en lodret linje under dine skuldre. Nu trækker du vægtstangen op mod dig selv. Prøv at få albuerne så tæt på loftet som muligt! Så strækker du armene nedad igen. Når dine arme atter er strakte, skyder du hoften frem og overkroppen tilbage, så du igen står oprejst. 

Vil du gerne have flere tip til øvelser, der fokuserer på fedtforbrænding? Prøv et af vores gratis træningsprogrammer i appen eller meld dig til et af vores hold for at få mere inspiration. Du er også meget velkommen til at spørge en af vores medarbejdere i receptionen.