Gå til hovedindhold

AKTIV FEREI - SÅDAN GØR DU

Af Christina Halkjær, vores personlig træner
 

Kan jeg træne i minde sommerferie? Selvfølgelig kan du det!
 

Sommeren er for alvor over os, og for mange af os byder de lange, lune dage og aftener på al verdens sociale arrangementer, der nemt kan sætte en kæp i hjulet på vores gode intentioner om at holde vores træning ved lige. 

Herunder kommer 5 tips til, hvordan du kan vedligeholde dine sunde vaner, selvom sommeren er varm, kalenderen siger ferie, og du har sociale arrangementer på stribe.
 

HER ER FEM RÅD TIL AT HOLDE DIG AKTIV I FERIEN

1. Sænk baren
Uanset om du er ny til træning eller mere erfaren, kan en fyldt kalender, nye omgivelser og de varmere temperaturer alle være faktorer, der gør det sværd at vedligeholde de gode vaner. Derfor anbefaler jeg, at du sætter forventningerne til dig selv ned. Du skal holde ferie i din ferie, og det kan derfor være en oplagt tid også at skrue lidt ned for træningen. Der skal ikke nødvendigvis en stor mængde ugentlig aktivitet til for at vedligeholde træningsresultater, så det er okay at mindske hyppighed og intensitet for en kort periode.

2. Lidt men godt< br /> Lidt er bedre end intet! Du behøver ikke sætte lang tid af til træning i din ferie, hvis du blot fokuserer på øvelser, der arbejder med flere muskel grupper af gangen. Prøv f.eks. denne simple workout med 7 øvelser, du kan lave helt uden udstyr. Du kan bytte nogle af øvelserne ud med dine egne yndlingsøvelser, og hvis du vil udfordre dig selv endnu mere, kan du gennemføre 2-3 runder.

3. NEAT
NEAT står for Non Exercise Activity Thermogenisis og er egentlig bare et udtryk, vi bruger for al den bevægelse, vi laver i dagligdagen, der ikke normalt kategoriseres som træning. Det kan f.eks. være at pjaske rundt i poolen og måske svømme et par baner, lege med ungerne i haven, spille strandtennis eller gå en dejlig tur i sommervejret. Al bevægelse tæller, og det handler bare om at implementere det, hvor man kan. 

4. Tag træningen med dig
Med vores online holdunivers kan du tage træningen med dig på ferien, så selvom du ikke har mulighed for at komme med i vores centre, kan du fortsat få alt det bedste fra holdtræningen. Video-træningerne er af 25 minutters varighed med vores egne instruktører fra centrene, der guider dig igennem op til 132 forskellige holdtyper. Du kan altså træne, hvor du vil – hvornår du vil! Find dit online hold her.

5. Træn inden varmen sætter ind
Det kan være end rigtig god idé at træne om morgenen! På den måde undgår du den bagene hede, som den danske sommer heldigvis også bringer med sig. En anden fordel er, at du allerede tidligt på dagen arbejder på dit mål om at holde dig mere aktiv hen over sommeren.

 

Jeg håber, disse tips kan være med til at give dig en aktiv sommer, så du nemmere kan fortsætte, hvor du slap med dine gode vaner, når hverdagen atter melder sig igen efter ferien!

Rigtig god vinterferie!